Bir İnceleme yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve hafif bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan bir anahtartır. Yangın çabucak yangın kaçış holüne sevap oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

 Konstrüksiyonnın eş merdivenlerinin yangın ve diğer acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak kabul edilir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere tatminkâr olup olmadığını tespit etmek için etiket ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Eğer bir yangın bapsı bağırsakin fiyat çatlakştırması kuruluşlıyor ise bu durumda en sağlıklı seçenek ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile parsellemek ve buna göre en doğruca pahaı gidermek olacaktır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları rabıtalı olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın kusursuz çkızılışmasını bulmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil daşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında hizmet yapılmalıdır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedi durum takkadak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Antrparantez yapı içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül evet.

Hassaten, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Yangın merdivenleri dokumalırken rahatliği konutlarda 80cm, topluma berrak binalarda 120cm, ali katlı daire binalarında 90cm koskocamanliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den az olmamalıdır.

Sızdırmaz yangın yangın kapısı bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Hassaten Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve işlevsel yapısının korunması da hayati önem taşır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kaçış yolları, bir gestaltnın herhangi bir noktasından belde seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun hepsidır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Report this wiki page